Spuma de fasole boabe

 Ingrediente:

  • 1/4 kg fasole (250gr)
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapa de apa
  • 2 linguri de smantana
  • 1 gogosar murat sau crud
  • 1 pastarnac
  • sare
  • piper macinat
  • cateva masline
Mod de preparare: 
  1. Se pune fasolea la inmuiat de cu o seara inainte
  2. se spala si se pune la fiert cu apa cat sa o acopere
  3. dupa primul clocot, apa se arunca si se inlocuieste cu alta apa rece
  4. se adauga pastarnacul si jumatate de ceapa
  5. se fierbe la foc potrivit (mediu) pana cand bobul de fasole se desface usor
  6. se trage oala de pe foc dupa ce fasolea este complet fiarta si se lasa la racit
  7. se scurge apoi printr-o sita 
  8. se mixeaza fasolea cu pastarnacul
  9. pasta obtinuta se sareaza si pipereaza dupa gust si se freaca cu zeama de la jumatatea de ceapa trecuta prin masina de tocat sau blenduita bine, cu doua linguri de smantana si uleiul turnat incet peste intreaga compizitie.
  10. Cand pasta sa omogenizat, se aseaza pe un platou, se orneaza cu felii de gogosar asortate cu jumatati de masline
  11. Se poate servi imediat sau dupa ce a fost tinuta la rece cateva ore
Pofta buna!

Comentarii